INGREDIENTE
- 1 aluat foietaj,
- 4 mere mari,
- 3 linguri zahar,
- 1 lingura zahar pudra vanilat,
- O jumatate de lingurita scortisoara,
- pesmet,
- Optional: ou sau apa cu zahar pentru uns
PAȘI
- 1. Se lasa aluatul pentru tarta cu mere la dezghetat la temperatura camerei.
- 2. Se spala merele, se dau prin razatoare si se calesc impreuna cu zaharul intr-o craticioara. Cand sunt fierte si moi, se dau de pe pe foc, se adauga scortisoara si se lasa la racit.
- 3. Se intinde usor cu mainile aluatul si se taie in doua parti. Intr-o tava de tarta pregatita cu hartie de copt se asaza prima bucata de aluat, se taie aluatul in exces si se da deoparte, pentru a fi folosit mai tarziu la decorat.
- 4. Se presara pesmet, care va absorbi umezeala si pentru ca aluatul sa nu ramana crud la copt.
- 5. Se umple cu mere, se presara din nou putin pesmet, se acopera cu celalalt aluat care va fi capacul.
- 6. Tarta cu mere se decoreaza cu aluatul ramas intins si rasucit, dar si cu forme de patiserie, dupa imaginatie. Se poate unge cu ou sau apa cu zahar. Se coace, la foc potrivit, cam 20-25 de minute.
- Timp total: aprox 40min. Portii: 10 Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/tarta-cu-mere.html