Tarta cu lamaie

INGREDIENTE

 

  • Aluat

PAȘI

  • 2 oua, un praf sare, 100 grame zahar , 80 ml ulei, jumătate pachețel praf de copt, 340 grame făină Se amesteca oul, sarea. Zaharul, uleiul, praf de copt se adaugă faina puțin câte puțin și se face un aluat maleabil, gen plastilina Crema Se pune la fiert 500 grabnică de lapte cu coaja nerasa de la o lămâie. Cand începe sa fiarbă tragem de pe foc și scoatem coaja. Adăugăm laptele treptat peste o compoziție de 2 oua, 100 gr zahar, 30 gr amidon. După omogenizare adăugăm la foc mic și fierbem pana se îngroașă. Luam de pedichiura și adăugăm zeamă de la o lămâie și esență de lămâie. Întindem aluatul. Îl punem într-o tava având grija sa ridicam coca pe marginea tăvi. Punem crema peste. Din o parte de aluat păstrată de la început formam grilajul. Se tine la cuptor pana capătă o culoare ușor rumenita. A se manca de preferat f rece… Dacă rezistați

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne