INGREDIENTE
- Aluatul : 300 g făină
- 100 g unt
- 4 linguri apă rece
- 1 ou
- 2 linguri de zahăr
- un praf de sare
- 100 g iaurt
- Umplutura :
- 1 plic budincă de vanilie
- 200 g brânză dulce
- 50 g stafide
- 4 linguri de zahăr
- 2 ouă
- 300 ml de lapte
- 400 g gutui din compot
- 2 linguri de zahăr
- coaje de lămăie
PAȘI
- Preparare tarta cu gutui . Amestecăm toate ingredientele pentru aluat , obținem un aluat care se dă la rece pentru 30 de minute .
- Umplutura . Amestecăm brânza cu ouăle , zahărul , stafidele , 4 linguri de zahăr , laptele și budinca .
- Ungem o tavă de tartă cu unt , întindem aluatul de la frigider , turnăm compoziția de brânză și o dăm la cuptor pentru 15 minute .
- După acest timp scoatem tava din cuptor și așezăm bucățile de gutui , presărăm cele 2 linguri de zahăr și dăm din nou la cuptor pentru 30 de minute până se rumenește frumos .
- Se savurează cu plăcere !