Tartă cu cremă de vanilie și căpșuni

INGREDIENTE

 

  • Blat :
  • 3 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făină
  • 50 g unt topit
  • Crema :
  • 300 ml lapte
  • 4 gălbenușuri
  • 90 g zahăr
  • 4 linguri rase de amidon
  • 1 zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • Decor
  • 200 ml frișcă
  • 1 linguriță zahăr vanilat
  • 300 g căpșuni

PAȘI

  • Blat : Mixăm ouăle cu sare și zahăr pînă își triplează volumul . Adăugăm untul topit , mai mixăm puțin . Incorporăm făina cu o paletă cu mișcări ușoare de sus în jos . Turnăm compoziția în tava tapetată si coacem tarta timp de 15 – 20 de minute . Scoatem tarta și o lăsăm la răcit .
  • Crema de vanilie : Punem laptele cu zahărul pe foc . Gălbenușurile se amestecă cu un praf de sare și amidonul . Cînd laptele e fierbinte turnăm compoziția de ouă și amestecăm continuu pînă începe să fiarbă și să se îngroașe . Luăm crema de pe foc o acoperim cu o folie alimentară și o dăm la rece .
  • Decor . Frișca o mixăm bine împreună cu zahărul vanilat .
  • Punem crema de vanilie peste tartă , apoi acoperim cu frișca . Decorăm cu bucăți de căpșuni și zahăr vanilat . Se savurează imediat !

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne