INGREDIENTE
- Aluat – 300 g făină
- 50 g unt
- 1 ou
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- un praf de sare
- Umplutura : 600 g ciocolată amăruie
- 600 g smîntînă pentru frișcă
- 2 lingurițe esență de vanilie
- Decor : 50 g ciocolată rasă
- 7 bucăți căpșuni
PAȘI
- Amestecăm toate ingredientele pentru aluat de tarta cu ciocolata, se acoperă cu o folie alimentară și se dă 30 de minute la frigider . Ungem tava de tartă cu unt și întindem aluatul . Înțepăm din loc în loc cu furculița . Introducem la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade . După coacere se lasă la răcit .
- Pentru umplutură punem smîntîna pentru frișcă într-o crăticioară pe aburi pînă ajunge la punctul de fierbere . Se ia deoparte și se adaugă ciocolata mărunțită . Se amestecă pînă se topește ciocolata . Se adaugă și esența de vanilie . Compoziția se lasă 10 minute să se răcorească , apoi se toarnă peste tartă .
- Se introduce o oră la frigider apoi se decorează cu ciocolata rasă și căpșunii . Se introduce din nou la frigider pentru 4 ore s-au peste noapte . Un deliciu !