INGREDIENTE
- BLAT tartă cu căpșuni:faina 250 g
- margarina 150 gr
- 1 ou
- 50 g zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- CREMA:0,5 l lapte
- 3 oua
- 2 linguri cu fde faina
- 150 g zahar
- 2 fiole esenta de vanilie
- capsuni 250 g
- 1 pachet gelatina
PAȘI
Pentru o delicioasă tartă cu căpșuni, rețeta implică pașii următori:
- Pregatim blatul amestecand faina cu margarina rece,adaugam zaharul si zaharul vanilat,framintam sa se incorporeze si lasam la rece 2 ore.Se intinde foaia si se pune in tava de tarta si se da la cuptor la foc mediu pentru 25 de minute.Separat pregatim crema.Laptele si ouale batute se pun la fiert amestecind continuu.Separat se ameteca 2 linguri de faina cu un pic de lapte.Cind da laptele in fiert adaugam faina si lasam la fiert pina se ingroasa.O lasam la racit si adaugam fiolele de esente de vanilie.Dupa ce s a racit blatul punem crema de vanilie si ornam cu,capsuni si turnam deasupra gelatina pe care am pus o pentru 10 minute in 100 ml apa apoi am topit o pe baie de aburi