Ștrudel cu pere și nuci pecan

INGREDIENTE:

 

  • 400 ml apă călduță
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 lingură jumătate sare de masă
  • 625 g făină

Pentru ștrudel:

  • 70 g zahăr brun
  • 70 g zahăr granulat
  • 120 g nuci pecan
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • ½ linguiță de nucșoară
  • ½ linguriță cardamom
  • ½ linguriță ghimbir
  • Vârf de cuțit de sare
  • 50 g unt
  • 55 g făină
  • 1 ou
  • 2 pere coapte și tăiate în cuburi

 

PAȘI:

 

  • Amestecăm apa calduță, amestecul de drojdie, uleiul și sarea cu ajutorul unui mixer. Adăugăm 2 căni de făină și amestecăm până se omogenizează.
  • Acoperim vasul cu o folie de plastic și lăsăm să se odihnească pentru 20 de minute.
  • Adăugăm făina rămasă și amestecăm la viteză medie-mică pentru 15 minute, până aluatul devine unul lipicios. Luăm aluatul și îl așezăm într-un vas, îl punem la un loc cald și îl lăsăm la crescut pentru o oră, până își dublează volumul.
  • Aluatul crescut îl frământăm câteva minute, îl punem într-un vas, îl acoperim și îl lăsăm la frigider peste noapte. Dimineață, scoatem aluatul din frigider.
  • Preîncălzim cuptorul. Ungem ușor o tavă cu ulei de măsline. Punem aluatul în aceasta și îl întoarcem pentru a fi uns de ulei pe toate părțile. Îl modelăm în forma dorită și îl lăsăm la crescut o oră.
  • Între timp, amestecăm nucile pecan, zahărul și restul condimentelor într-un mixer, până sunt măcinate în bucăți mici. Adăugăm untul și făina și amestecăm, până se formează bucățele mari.
  • Tăiem perele în cuburi mici. Ungem partea superioară a aluatului cu un ou bătut pentru a putea adăuga toppingul deasupra. Indindem bine amestecul de nuci pecan pe toată suprafața aluatului.
  • Adăugăm prin presare bucățile de pere în aluat distanțându-le uniform.
  • Coacem pentru aproximativ 30 de minute până devin pufoase și maro-auriu.
  • Poftă bună!
strudel-de-pere-cu-nuci-pecan-Cropped

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne