INGREDIENTE:
- 400 ml apă călduță
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 50 ml ulei de măsline
- 1 lingură jumătate sare de masă
- 625 g făină
Pentru ștrudel:
- 70 g zahăr brun
- 70 g zahăr granulat
- 120 g nuci pecan
- 2 lingurițe de scorțișoară
- ½ linguiță de nucșoară
- ½ linguriță cardamom
- ½ linguriță ghimbir
- Vârf de cuțit de sare
- 50 g unt
- 55 g făină
- 1 ou
- 2 pere coapte și tăiate în cuburi
PAȘI:
- Amestecăm apa calduță, amestecul de drojdie, uleiul și sarea cu ajutorul unui mixer. Adăugăm 2 căni de făină și amestecăm până se omogenizează.
- Acoperim vasul cu o folie de plastic și lăsăm să se odihnească pentru 20 de minute.
- Adăugăm făina rămasă și amestecăm la viteză medie-mică pentru 15 minute, până aluatul de ștrudel cu pere devine unul lipicios. Luăm aluatul și îl așezăm într-un vas, îl punem la un loc cald și îl lăsăm la crescut pentru o oră, până își dublează volumul.
- Aluatul crescut îl frământăm câteva minute, îl punem într-un vas, îl acoperim și îl lăsăm la frigider peste noapte. Dimineață, scoatem aluatul din frigider.
- Preîncălzim cuptorul. Ungem ușor o tavă cu ulei de măsline. Punem aluatul de ștrudel cu pere în aceasta și îl întoarcem pentru a fi uns de ulei pe toate părțile. Îl modelăm în forma dorită și îl lăsăm la crescut o oră.
- Între timp, amestecăm nucile pecan, zahărul și restul condimentelor într-un mixer, până sunt măcinate în bucăți mici. Adăugăm untul și făina și amestecăm, până se formează bucățele mari.
- Tăiem perele în cuburi mici. Ungem partea superioară a aluatului cu un ou bătut pentru a putea adăuga toppingul deasupra. Indindem bine amestecul de nuci pecan pe toată suprafața aluatului.
- Adăugăm prin presare bucățile de pere în aluat distanțându-le uniform.
- Coacem pentru aproximativ 30 de minute până devin pufoase și maro-auriu.
- Poftă bună!