INGREDIENTE
- vezi mai jos
- 1 pachet de foi fine de placinta, 10 mere, 2 linguri de ulei, 100g zahar, 1 zahar vanilat, 1 lingura scortisoara macinata, 4 linguri de pesmet, 50g unt
PAȘI
- Se curata merele si se taie in bucati mai mici. Se pune uleiul la incins, apoi se adauga bucatile de mere cu scortisoara, zahar si zaharul vanilat. Se lasa pana cand elimina zeama si se caramelizeaza. Se iau merele de pe foc si se adauga pesmetul amestecand foarte bine dupa care se lasa deoparte 15-20 minute pentru a se amesteca aromele intre ele. Se pune untul intr-un castron si se introduce la cuptorul cu microunde ca sa se topeasca. Foile de placinte se ung bine cu unt, se ia o parte din compozitia merelor si se intinde pe suprafata foilor apoi se ruleaza. Se ia fiecare strudel cu mere si se pun intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se baga la cuptorul incins la 220ºC. Timpul de preparare este de 30 de minute, dar iti poti da seama ca sunt gata atunci cand capata o culoare aurie.