Rețetă ștrudel cu fructe de pădure

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj congelat
  • 300 g fructe de padure congelate
  • 150 g zahar

PAȘI

  • Fructele de padure congelate se pun pe foc intr-un vas impreuna cu zaharul si se lasa pana cand se obtine un sos gros. Se lasa apoi la racit.
  • Separat dezghetam aluatul pentru studel cu fructe de padure si il taiem in sase dreptunghiuri. Fiecare dreptunghi il crestam pe margini cu cutitul, cam 2 cm, lasand un spatiu in mijloc unde vom pune fructele. Inainte de a adauga compozitia, ungem cu o pensula, aluatul cu un sirop din zahar si apa.
  • In mijlocul fiecarui dreptunghi de aluat, punem umplutura, apoi impletim aducand fasiile laterale peste umplutura, cat mai strans posibil. La final presam capetele cu o furculita pentru a nu curge umplutura.
  • Asezam fiecare strudel cu fructe de padure in tava, le ungem la suprafata cu sirop si le dam la cuptor, la foc iute, pana se rumenesc. Se presara cu zahar pudra pentru decor.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne