INGREDIENTE
- 500 g făină
- un praf de sare
- 1 linguriță oțet
- 100 g iaurt
- 150 ml apă călduță
- 3 linguri de ulei
- Umplutura :
- 500 g dovleac
- 50 g zahăr ( după gust )
- 1 linguriță scorțișoară
- 250 gr brînză
- 1 ou
- 3 linguri de zahăr
- 1 linguriță esență vanilie
- coaje de lămîie
- Decor : zahăr pudră vanilat
- 2 linguri ulei pentru uns aluatul
PAȘI
- Preparare aluat de strudel cu dovleac. Amestecăm făina cu sare , oțet , iaurt , ulei și apa călduță . Aluatul obținut îl împărțim în 5 bucăți. 3 bucîți le umplem cu dovleac și 2 bucăți cu brînză .
- Umplutura . Dăm dovleacul curățat pe răzătoarea mare . Apoi îl călim cu zahărul 10 minute . Întindem cele 3 bucăți de aluat în formă dreptunghiulară fiecare în parte . Așezăm pe partea mai lungă dovleac , deasupra presărăm scorțișoara și rulăm . Vom obține 3 rulade frumoase .
- Se așează în tava de aragaz cu hârtie de copt . Urmează cele cu brânză .
- Umplutura de brânză . Amestecăm brânza cu zahărul , oul , vanilia, coaja de lămâie . Întindem cele 2 bucăți de aluat tot dreptunghiular și așezăm umplutura și rulăm . Obținem 2 rulade . Le așezăm în tavă lângă cele de dovleac .
- Ungem fiecare ștrudel cu ulei și dăm tava la cuptor . Coacem la 190 de grade pînă se rumenește frumos .
- Se scoate tava din cuptor și se pudrează cu zahăr vanilat . Se savurează cu plăcere !