Rețetă ștrudel cu dovleac

INGREDIENTE

  • Aluatul : 400 g făină
  • un ou
  • un praf de sare
  • 3 linguri de ulei
  • 150 ml apă călduță
  • 2 linguri ulei pentru uns aluatul
  • Umplutura de dovleac :
  • 1 kg dovleac ras
  • 150 g zahăr , după gust
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 50 g unt
  • În plus , 70 g unt , 2 linguri gris , zahăr pudră vanilat

PAȘI

  • Aluat . Amestecăm toate ingredientele și obținem un aluat neted și potrivit de moale . Îl ungem cu ulei și lăsăm 30 de minute la temperatura camerei să se odihnească .
  • Între timp pregătim umplutura pentru ștrudel cu dovleac . Dovleacul , zahărul și untul se călesc 15 minute . Adăugăm scorțișoara , apoi lăsăm să se răcească .
  • Întindem foi subțiri de aluat , le stropim cu unt , presărăm gris pe un sfert de foaie , așezăm umplutura de dovleac și rulăm . Se pun în tavă cu hîrtie de copt , se ung cu unt și se dau la cuptor 50 de minute pînă se rumenesc . Călduț se pudrează cu zahăr vanilat .
  • Se savurează cu plăcere !

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne