INGREDIENTE
- Aluatul : 400 g făină
- un ou
- un praf de sare
- 3 linguri de ulei
- 150 ml apă călduță
- 2 linguri ulei pentru uns aluatul
- Umplutura de dovleac :
- 1 kg dovleac ras
- 150 g zahăr , după gust
- 2 lingurițe scorțișoară
- 50 g unt
- În plus , 70 g unt , 2 linguri gris , zahăr pudră vanilat
PAȘI
- Aluat . Amestecăm toate ingredientele și obținem un aluat neted și potrivit de moale . Îl ungem cu ulei și lăsăm 30 de minute la temperatura camerei să se odihnească .
- Între timp pregătim umplutura pentru ștrudel cu dovleac . Dovleacul , zahărul și untul se călesc 15 minute . Adăugăm scorțișoara , apoi lăsăm să se răcească .
- Întindem foi subțiri de aluat , le stropim cu unt , presărăm gris pe un sfert de foaie , așezăm umplutura de dovleac și rulăm . Se pun în tavă cu hîrtie de copt , se ung cu unt și se dau la cuptor 50 de minute pînă se rumenesc . Călduț se pudrează cu zahăr vanilat .
- Se savurează cu plăcere !