Rețetă ștrudel cu dovleac

INGREDIENTE

  • Aluat de ștrudel cu dovleac:
  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 80 ml ulei
  • sare
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura otet
  • Umplutura de ștrudel cu dovleac:
  • 1 kg de dovleac placintar
  • 3 linguri de ulei pentru calit
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara

PAȘI

  • Amestecam toate ingredientele pentru aluat , framintam pina se desprinde de pe degete . Il lasama sa se odihneasca pina isi dubleaza volumul .
  • Pentru umplutura , dam dovleacul pe razatoare , il amestecam cu zaharul , uleiul si il punem la calit . Cind e gata adaugam si scortisoara si amestecam .
  • Am impartit aluatul in 4 bile . Am intins foi subtiri , am asezat dovleacul si am rulat . Se aseaza in tava cu hirtie de copt si se ung cu ulei deasupra .
  • Se dau la cuptor 35 de minute la 170 de grade . Când acest ștrudel cu dovleac e gata se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu vanilie .

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne