INGREDIENTE
- Aluat de ștrudel cu dovleac:
- 500 g faina
- 300 ml apa calduta
- 80 ml ulei
- sare
- 1 lingura de zahar
- 1 lingura otet
- Umplutura de ștrudel cu dovleac:
- 1 kg de dovleac placintar
- 3 linguri de ulei pentru calit
- 150 g zahar
- 1 lingurita scortisoara
PAȘI
- Amestecam toate ingredientele pentru aluat , framintam pina se desprinde de pe degete . Il lasama sa se odihneasca pina isi dubleaza volumul .
- Pentru umplutura , dam dovleacul pe razatoare , il amestecam cu zaharul , uleiul si il punem la calit . Cind e gata adaugam si scortisoara si amestecam .
- Am impartit aluatul in 4 bile . Am intins foi subtiri , am asezat dovleacul si am rulat . Se aseaza in tava cu hirtie de copt si se ung cu ulei deasupra .
- Se dau la cuptor 35 de minute la 170 de grade . Când acest ștrudel cu dovleac e gata se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu vanilie .