Rețetă ștrudel cu cireșe și brânză

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • ¼ cană apă
  • ½ cană smântână
  • 50 g unt
  • 2 ouă
  • 1 linguriță vanilie
  • 3 căni făină
  • 1 ½ lingură sare
  • 3 linguri zahăr
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii

Pentru umplutură:

  • 200 g cremă de brânză dulce
  • 1 ou
  • 1 lingură sare
  • Gem de vișine

Pentru topping:

  • 2-3 linguri apă
  • 1 ¼ cană zahăr pudră

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentri 5-10 minute
  • Într-un vas amestecăm o cană de făina, drojdia, sarea și zahărul. Încălzim apa, smântâna și untul la foc mediu.
  • Adăugăm peste amestecul de smântână peste cel de făină. Combinăm bine cu ajutorul unui mixer, la viteză medie, timp de 2-3 minute. Adăugăm oul și vanilia și batem pentru încă un minut.
  • Punem aluatul pentru ștrudel cu brânză rezultat într-un bol uns în prealabil cu ulei. Îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm la crescut pentru 30-40 de minute, la loc cald.
  • Între timp pregătim umplutura. Amestecăm smâtâna, crema de brânză, oul, sarea și zahărul.
  • Împărțim aluatul în jumătate. Le întindem cu ajutorul unui făcăleț. Punem gemul de cireșe în centru și-l întindem bine pe toată suprafața.
  • Pe fiecare parte lungă a aluatului tăiem benzi late de 2 centi. Începând de la un capăt, începem să împletim. Punem ștrudelul cu brânză  pe o foaie de copt unsă, acoperim și îl lăsăm la crescut, aproximativ 30 de minute.
  • Punem la copt în cuptor pentru 30-35 minute. Între timp pregătim glazura. Amestecăm apa și zahărul pudră împreună. Adăugăm peste ștrudel și așezăm și câteva cireșe pe deasupra.
  • Poftă bună!
strudel cu branza

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne