INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- ¼ cană apă
- ½ cană smântână
- 50 g unt
- 2 ouă
- 1 linguriță vanilie
- 3 căni făină
- 1 ½ lingură sare
- 3 linguri zahăr
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
Pentru umplutură:
- 200 g cremă de brânză dulce
- 1 ou
- 1 lingură sare
- Gem de vișine
Pentru topping:
- 2-3 linguri apă
- 1 ¼ cană zahăr pudră
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentri 5-10 minute
- Într-un vas amestecăm o cană de făina, drojdia, sarea și zahărul. Încălzim apa, smântâna și untul la foc mediu.
- Adăugăm peste amestecul de smântână peste cel de făină. Combinăm bine cu ajutorul unui mixer, la viteză medie, timp de 2-3 minute. Adăugăm oul și vanilia și batem pentru încă un minut.
- Punem aluatul pentru ștrudel cu brânză rezultat într-un bol uns în prealabil cu ulei. Îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm la crescut pentru 30-40 de minute, la loc cald.
- Între timp pregătim umplutura. Amestecăm smâtâna, crema de brânză, oul, sarea și zahărul.
- Împărțim aluatul în jumătate. Le întindem cu ajutorul unui făcăleț. Punem gemul de cireșe în centru și-l întindem bine pe toată suprafața.
- Pe fiecare parte lungă a aluatului tăiem benzi late de 2 centi. Începând de la un capăt, începem să împletim. Punem ștrudelul cu brânză pe o foaie de copt unsă, acoperim și îl lăsăm la crescut, aproximativ 30 de minute.
- Punem la copt în cuptor pentru 30-35 minute. Între timp pregătim glazura. Amestecăm apa și zahărul pudră împreună. Adăugăm peste ștrudel și așezăm și câteva cireșe pe deasupra.
- Poftă bună!