INGREDIENTE:
- 350 g făină
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 65 g zahăr
- 125 ml lapte
- 180 ml apă
- 60 g unt
- 2 ouă
- Sare
Topping:
- 70 g zahăr
- 70 g făină
- 60 g alune tocate
- 1 linguriță scorțișoară
- 60 g unt
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
- În bolul unui mixer amestecăm o cană și jumătate de făină, drojdia, zahărul și sarea bine. Într-un vas punem apa, laptele și untul pe care le încălzim.
- Adăugăm amestecul de făină și ouăle și batem timp de 3-4 minute. Mixăm restul de făină până devine un aluat rigid. Îl punem într-o tigaie unsă.
- Pentru topping, amestecăm toate ingredientele. Îl adăugăm peste aluat cu ajutorul unei linguri. Lăsăm aluatul pentru strudel la crescut într-un loc cald pentru 30 de minute până se dublează.
- Apoi, îl punem la copt pentru 25 de minute, până devine auriu-maro. Poate fi servit cald sau rece. Poftă bună!