Rețetă ștrudel cu alune

INGREDIENTE:

  • 350 g făină
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 65 g zahăr
  • 125 ml lapte
  • 180 ml apă
  • 60 g unt
  • 2 ouă
  • Sare

Topping:

  • 70 g zahăr
  • 70 g făină
  • 60 g alune tocate
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 60 g unt

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
  • În bolul unui mixer amestecăm o cană și jumătate de făină, drojdia, zahărul și sarea bine. Într-un vas punem apa, laptele și untul pe care le încălzim.
  • Adăugăm amestecul de făină și ouăle și batem timp de 3-4 minute. Mixăm restul de făină până devine un aluat rigid. Îl punem într-o tigaie unsă.
  • Pentru topping, amestecăm toate ingredientele. Îl adăugăm peste aluat cu ajutorul unei linguri. Lăsăm aluatul pentru strudel la crescut într-un loc cald pentru 30 de minute până se dublează.
  • Apoi, îl punem la copt pentru 25 de minute, până devine auriu-maro. Poate fi servit cald sau rece. Poftă bună!
strudel

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne