Stromboli cu mozzarella

INGREDIENTE:

  • 300 g făină albă
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 150 g cașcaval afumat
  • 150 g mozzarella, cuburi
  • 1 linguriță zahăr
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 5 g sare
  • 250 ml apă
  • Oregano
  • Busuioc uscat
  • Rozmarin uscat
  • 1 cățel usturoi tocat

PAȘI

  • Într-un bol diolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii împreună cu o linguriță de zahăr în puțină apă caldă.
  • Amstecăm drojdia cu o cană de făină, ulei și sare, până devine netedă. Cu ajutorul unei liguri din lemn, amestecăm treptat făina rămasă în compoziție, pentru a deveni un aluat moale.
  • Frământăm 7-10 minute până aluatul devine neted și elastic, adăugând suficientă făină. Punem aluatul într-un bol uns cu puțin ulei, îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm la crescut.
  • Rulati bucațele din aluatul crescut. Le presărăm cu oregano, busuioc, usturoi și punem brânzeturile pe desupra. Le rulăm în mici cilindrii și prindem capatele între ele.
  • Le așezăm într-o tavă cu foaie de copt unsă cu ulei , acoperim cu folie de plastic și le lăsăm să la crescut.
  • Îndepărtăm plasticul, periem ușor cu ulei de măsline, presărăm sare și rozmarin. Le băgăm la cuptor timp de 35-40 minute până devin aurii. Le lăsăm să răcească și apoi le putem servi. Poftă bună!
Cheese-Stromboli-72-dpi

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne