Stromboli cu broccoli și brânză

INGREDIENTE

 

  • Pentru aluat: 4 căni făină
  • 20 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură sare
  • 1 ¼ căni apă călduță
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Pentru umplutură: 3 căni de buchețele de broccoli
  • 1 1/3 căni brânză ricotta
  • 100 grame cașcaval afumat dat pe răzătoare
  • 4 linguri busuioc tocat mărunt
  • 1 cană apă
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper
  • 1 lingură sare de mare

PAȘI

  • Dizolvați drojdia alături de zahăr în apa călduță și lăsați-o la crescut pentru 10 minute.
  • Amestecați făina cu sarea și peste ele adăugați maiaua de la punctul anterior. Amestecând, încorporați și uleiul de măsline.
  • Frământați bine aluatul și lăsați-l la crescut pentru o oră și jumătate sau până îlși dublează volumul.
  • Pentru umplutură, fierbeți apa într-o crăticioară și puneți broccoliul într-o strcurătoare deasupra ei. Acoperiți cu un capac și lăsați la abur pentru circa 7 minute, apoi lăsați-l la răcorit și tocați-l mărunt.
  • Într-un bol amestecați ricotta cu cașcavalul afumat și busuiocul.
  • Împărțiți aluatul în două și întindeți fiecare bucată în câte o foaie de 25 X 30 cm.
  • Pudrați foile cu puțină făină și lăsați-le la crescut încă 10 minute.
  • Întindeți compoziția pe cele două foi, lăsând margini de 2-3 cm libere. Presarați broccoliul peste umplutură, la fel și sarea și piperul.
  • Rulați foile de aluat strâns, puneți-le în tava cu hârtie de copt și lăsați-le la crescut pentru încă 15 minute.
  • Ungeți cu ulei de măsline, faceți câteva tăieturi superficiale în aluat, presarați sarea de mare peste.
  • Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, pentru circa 25 de minute sau până devin maronii-aurii.
  • Lăsați stromboli-urile la răcit pentru 15 minute și tătați-le felii, cât pentru o servire.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne