Rețetă sticks cu scorțișoară

INGREDIENTE:

 

Aluat:

  • ½ cană cu lapte
  • 25 gr drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ½ cană cu apă
  • 1 ou
  • 50g unt
  • 3 căni de făină
  • 1 lingură de sare
  • ⅓ cană de zahăr

Topping:

  • ⅓ cană cu zahăr
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • ½ cană nuci și migdale tocate
  • 2 lingurițe de unt topit

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
  • În bolul mixerului combinăm 2 căni de făină, drojdia, ⅓ cană cu zahăr și sarea și le amestecăm bine.
  • Încălzim laptele, apa și untul la foc mic până se omogenizează și le adăugăm în primul amestec.
  • Urmează să intregăm oul și să amestecăm la viteză mică aproximativ 3 minute.
  • Cu mâna, amestecăm treptat făina rămasă pentru a obține un aluat moale. Frământăm până ce obținem o textură netedă și elastică, aproximativ 5 minute.
  • Punem aluatul într-un vas uns cu ulei și îl lăsăm să crească 50-60 de minute.
  • Pregătim topping-ul: combinăm ⅓ cană cu zahăr și scorțișoara, după care le punem deoparte.
  • După odihnă, întindem aluatul pe o suprafață dreptunghiulară și îl presărăm cu nuci și migdale tocate pe care le vom presa pentru a se adânci în aluat. Pentru o aroma mai puternică, putem prăji nucile si migdalele înainte de a le adăuga.
  • Urmează să ungem suprafața cu untul topit peste care să presărăm amestecul de zahăr și scorțișoară făcut mai devreme.
  • Tăiem aluatul pe jumătate transversal și divizăm fiecare jumătate în 6 benzi, cu o lățime de aproximativ 2 centimetri. Răsucim fiecare bandă de 2 sau 3 ori cu partea de scorțișoară spre exterior.
  • Urmează să așezăm sticks-urile în tavă și le coacem la cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de 25-30 de minute până se rumenesc.
  • Așteptăm aproximativ 10 minute pentru răcire și ne putem bucura de o gustare cu scorțișoară absolut delicioasă!
sticks cu scortisoara

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne