INGREDIENTE:
Aluat:
- ½ cană cu lapte
- 25 gr drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ½ cană cu apă
- 1 ou
- 50g unt
- 3 căni de făină
- 1 lingură de sare
- ⅓ cană de zahăr
Topping:
- ⅓ cană cu zahăr
- 2 lingurițe de scorțișoară
- ½ cană nuci și migdale tocate
- 2 lingurițe de unt topit
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
- În bolul mixerului combinăm 2 căni de făină, drojdia, ⅓ cană cu zahăr și sarea și le amestecăm bine.
- Încălzim laptele, apa și untul la foc mic până se omogenizează și le adăugăm în primul amestec.
- Urmează să intregăm oul și să amestecăm la viteză mică aproximativ 3 minute.
- Cu mâna, amestecăm treptat făina rămasă pentru a obține un aluat moale. Frământăm până ce obținem o textură netedă și elastică, aproximativ 5 minute.
- Punem aluatul într-un vas uns cu ulei și îl lăsăm să crească 50-60 de minute.
- Pregătim topping-ul: combinăm ⅓ cană cu zahăr și scorțișoara, după care le punem deoparte.
- După odihnă, întindem aluatul pe o suprafață dreptunghiulară și îl presărăm cu nuci și migdale tocate pe care le vom presa pentru a se adânci în aluat. Pentru o aroma mai puternică, putem prăji nucile si migdalele înainte de a le adăuga.
- Urmează să ungem suprafața cu untul topit peste care să presărăm amestecul de zahăr și scorțișoară făcut mai devreme.
- Tăiem aluatul pe jumătate transversal și divizăm fiecare jumătate în 6 benzi, cu o lățime de aproximativ 2 centimetri. Răsucim fiecare bandă de 2 sau 3 ori cu partea de scorțișoară spre exterior.
- Urmează să așezăm sticks-urile în tavă și le coacem la cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de 25-30 de minute până se rumenesc.
- Așteptăm aproximativ 10 minute pentru răcire și ne putem bucura de o gustare cu scorțișoară absolut delicioasă!