INGREDIENTE
- blatul de nuca 6 albusurI
- 120 gr zahar
- 2 linguri cacao
- 150 gr unt
- 150 gr faina
- un pliculet praf de copt
- 150 gr nuca macinata
- Pentru glazura de galbenusuri 6 galbenusuri
- 150 gr zahar pudra
- un pliculet de zahar vaniliat
- Pentru crema cu nuca 100 ml lapte
- 160 gr zagar
- 150 gr nuca macinata
- 100 gr ciocolata neagra menaj
- o lingurita esenta de rom
- 200 gr unt
PAȘI
- Pentru blat de prajitura semiliuna: Se freaca untul cu 80 gr zahar pana se spumeaza. Peste compozitie se adauga faina amestecata cu praful de copt, nuca si se amesteca bine pentru a sparge toate cocoloasele formate. Se mixeaza albusurile cu 80 gr zahar pana ce se poate intoarce castronul si sta albusul. Se adauga peste compozitia de nuca si se amesteca usor cu miscari de sus in jos cu o paleta pana la omogenizarea celor doua compozitii. Se da la copt in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei sau unt pentru aproximativ 20 minute. Blatul trebuie sa fie pe jumatate copt.
- Pentru glazura de prajitura semiluna: Galbenusurile se freaza cu zaharul pudra pana isi maresc volumul si devin cremoase. Crema obtinuta se intinde peste blatul pe jumatate copt apoi se baga din nou tava in cuptor si se continua coacerea inca 10 minute Crema de nuca:Laptele se amesteca cu zaharul si se pun la fiert pana la formarea unui sirop gros. Peste compozitie se adauga untul taiat cubulete, ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana la dizolvarea ei. . Dupa ce ciocolata se dizolva se adauga nuca macinata, esenta de rom. Se ia de pe foc si se lasa la racit crema apoi se intinde un strat gros peste blatul prajiturii. Se da la rece 2 ore apoi se poate taia cu un pahar in forma de semiluna.