Scoarță de nucă

INGREDIENTE

 

  • 6 oua
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani de nuci taiate
  • 1,5 cani faina
  • 50 ml apa
  • arome

PAȘI

  • Se separa ouale.
    Galbenusurile se freaca cu zaharul adaugat treptat.
    Treptat se adauga si apa si aromele (eu folosesc esenta de rom). Se obtine o spuma aerata, galbenusurile deschizandu-se la culoare.
    Se adauga apoi albusurile batute spuma, faina in ploaie si nucile tocate.
    Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu faina si se da la cupto, la foc mic timp de 30 minute (cuptor la butelie, nu are indicator de temperatura)
    Dupa 30 de minute se testeaza cu paiul daca este gata, apoi se taie prajitura in cuburi imediat, altfel se crapa foarte tare deasupra (de aici numele de scoarta de nuca)
    Se pudreaza cu zahar pudra sau vanilinat si se lasa sa se raceasca.
    Pofta buna!
wtb_1456762072.3236_21170

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne