Savarina uriașă cu Jamila – o rețetă creativă și delicioasă

Umm… o prăjitură imensă! Frișcă, sos dulce și fructe de pădure care învelesc un aluat pufos și însiropat? Îți lasă gura apă numai privind-o.

Cu siguranță ai avut ocazia de a gusta o savarină, fie că ai mâncat-o în copilărie când ai pășit în prima cofetărie, ți-a fost oferită de un prieten care își serba ziua de naștere sau ai cumpărat-o fiindcă iți făcea cu ochiul din spatele vitrinei printre atât de multe deserturi încântătoare.

Ingrediente pentru aluat:

  • 4 ouă
  • 400g faină
  • 200ml lapte
  • 20g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 100g unt
  • 20g zahăr
  • 1 lingură esență de vanilie
  • puțină sare.

Ingrediente pentru sirop si frișcă:

  • 500ml apă
  • 500ml smântână pentru frișcă
  • 200g zahăr
  • 1 păstaie de vanilie
  • 50g zahăr pudră
  • 2 linguri de esență de rom.

Ingrediente pentru sosul se fructe:

  • 300g fructe de pădure congelate
  • 30g amidon de porumb
  • 50g de zahăr.

Savarina este acel gen de desert pe care nu îl poți refuza, indiferent de ocazie. Dar ce se întâmplă atunci când una nu este suficientă? Bineînteles, vei trece la următoarea porție.

O savarină uriașă facută în casă nu numai că iți va încănta gusturile prin aroma sa minunată de sirop și frișcă pufoasă, dar poți oricând să te mai bucuri de încă o felie în caz că ce-a dintâi nu ți-a fost de ajuns.

A reușit să cucerească generație după generație și să rămână chiar și acum un produs de succes al cofetăriilor din zilele noastre în ciuda faptului că este una dintre cele mai simple prăjituri. Este puțin probabil să treci pragul unei cofetării și să nu zărești prea bine-cunoscutele savarine în vitrinele încărcate de bunătăți.

Momentele dulci merită trăite alături de cei dragi, iar savarina uriașă va aduce tuturor zâmbetul pe buze. Urmărește-o pe Jamila Cuisine într-una dintre aventurile ei din lumea prăjiturilor delicioase și încearcă și tu să prepari acasă acest desert însiropat.


jamila-savarina

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne