INGREDIENTE
- 10 grame drojde proaspătă Secretul Bunicii
- 500 g făină
- un pachet margarină
- 3 ouă
- 1 linguriță sare
- susan, mac, chimen la alegere
- cașcaval ras pe deasupra, după preferințe
PAȘI
Urmează pas cu pas rețeta de sărățele si ne vei da greș!
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut.
- Drojdia se amestecă cu făina și cu margarina. Se adaugă cele 2 ouă, 1 linguriță de sare și chimen.
- Se amestecă toate aceste ingrediente până se omogenizează compoziția.
- După ce aluatul este frământat, acesta se întinde pe o suprafață netedă.
- Se iau formele stea și se creează steluțele de aluat.
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
- Luați o tavă, întindeți foaia de copt și așezați steluțele.
- acestea se ung cu oul rămas și se presară mac sau susan. Se poate rade cașcaval, după preferințe.
- Se introduce tava în cuptor și se lasă la copt până devin rumene.