Rețetă sărățele și covrigei

INGREDIENTE

  • Ingrediente: 1 kg faina,400 g untura de porc,200 g smantana,3 oua+1 ou intreg,putina drojdie dizolvata in 100 ml lapte,sare,branza telemea sarata.

PAȘI

Pentru această simplă rețetă sărățele și covrigei, trebuie să:

  • Mod de preparare: Intr-un castron se pune faina cernuta si se amesteca cu untura, apoi se adauga cele 3 oua,smantana,sare si drojdia dizolvata in lapte. Se framanta pana se dezlipeste de mana.Se lasa apoi 1 ora la rece. Se intinde in foaie putin mai groasa si se taie cu cutitul pentru saratele si cu forma pentru covrigei.Se pun in tava unsa cu putin ulei covrigei si saratelele si se ung cu oul batut si razuiesti deasupra branza sarata. Se coc la foc potrivit pana capata o culoare maronie.
reteta saratele si covrigei

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne