INGREDIENTE
- -400 gr.branza de burduf Napolact,
- -400 gr.untura,
- -drojdie cat o nuca,
- -2 linguri seminte chimen,
- -4 oua (3 galbenusuri in aluat si un ou pentru uns),
- -100 ml.lapte,
- -1 lingurita de sare ,
- -faina de grau cat cuprinde (eu am folosit aproximativ 1 kg.de faina)
PAȘI
Pentru o porție delicioasă de sărățele cu brânză de burduf, trebuie să:
- Se pune intr-un vas untura ,peste untura adaugam drojdia stinsa cu lapte caldut, adaugam semintele de chimen,galbenusurile,branza de burduf,faina,sarea si facem un aluat suficient de tare pe care il vom pune la frigider si il vom lasa peste noapte sa se odihneasca.Scoatem apoi cate o bucatica de aluat ,o intindem sub forma de foaie si o taiem cu o forma speciala ,punem saratelele in tava in care am pus hartie de copt,le ungem cu ou batut si le presuram cu seminte de chimen.Este bine sa facem foaia grosuta cam de 1 cm.asa vor iesi saratele foarte pufoase si cu aspect placut.Pofta buna!