Rețetă saleuri cu șuncă și cașcaval

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 300 ml apă rece
  • sare
  • 500 g unt cu min. 82% grăsime
  • 10 gr drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • șuncă feliată
  • cașcaval feliat

PAȘI

  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
  • Adăugați apa și sarea puțin câte puțin peste aluatul de drojdie.
  • Adăugați făina puțin câte puțin. Frământați bine 5 minute.
  • Acoperiți aluatul după frământare cu o folie de plastic și introduceți-l la frigider timp de o oră.
  • Încorporați untul în aluat, făcând o crestătură în mijloc, în formă de cruce. Introduceți untul moale în interior și frământați-l cu sucitorul ușor.
  • Aluatul este foarte moale. Țineți minte că untul nu trebuie să iasă din carapacea pe care ați format-o. Întindeți-l ușor și cu grijă.
  • Împăturiți ca pe prosop aluatul, acoperiți-l cu folie de plastic și dați-l la frigider timp de 30 de minute.
  • Întindeți aluatul subțire. Tăiați felii pentru a rula șunca și cașcavalul.
  • Tapițați o tavă și introduceți saleurile în cuptor la 220 grade. Puteți unge saleurile cu ou sau ulei sau puteți presăra sare, piper sau chimen, după preferințe.
  • Poftă mare!
saleuri

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne