Rețetă saleuri cu smântână şi caşcaval

INGREDIENTE

  • 400 g făină
  • 100 g margarină
  • 100 g caşcaval
  • 100 g smântână
  • 50 ml lapte
  • 2 ouă
  • 20 g drojdie Secretul Bunicii
  • 20 g sare
  • Chimen

PAȘI

  • Drojdia se dizolvă în apa călduță, alături de 5 g zahăr și se lasă la crescut pentru circa 10 minute.
  • După e a crescut maiaua, se adăugă făina, margarina, caşcavalul, smântâna, gălbenuşul unui ou şi sărea.
  • Alutatul de saleuri se frământă bine, după care se rupe în bucăţi. Aceste bucăţi se întind sub formă de suluri din care se formează covreigei.
  • Covrigeii se pun în tavă şi se ung cu un gălbenuş de ou bătut. Apoi se presăra chimen şi saleurile de casă se băgă la cuptor.
  • Se lasă la foc portrivit pentru 20 min.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne