INGREDIENTE
- 400 g făină
- 100 g margarină
- 100 g caşcaval
- 100 g smântână
- 50 ml lapte
- 2 ouă
- 20 g drojdie Secretul Bunicii
- 20 g sare
- Chimen
PAȘI
- Drojdia se dizolvă în apa călduță, alături de 5 g zahăr și se lasă la crescut pentru circa 10 minute.
- După e a crescut maiaua, se adăugă făina, margarina, caşcavalul, smântâna, gălbenuşul unui ou şi sărea.
- Alutatul de saleuri se frământă bine, după care se rupe în bucăţi. Aceste bucăţi se întind sub formă de suluri din care se formează covreigei.
- Covrigeii se pun în tavă şi se ung cu un gălbenuş de ou bătut. Apoi se presăra chimen şi saleurile de casă se băgă la cuptor.
- Se lasă la foc portrivit pentru 20 min.