Rețetă saleuri cu parmezan

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 1 1/4 cană de lapte călduț
  • 4 linguri unt topit
  • 1 1/2 linguri de zahăr
  • 2 lingurițe de sare
  • 10g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 3 1/2 căni de făină albă

Pentru topping:

  • 2 linguri unt topit
  • 1 lingură pudră de usturoi
  • 1/4 cană parmezan proaspăt ras

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
  • Amestecăm laptele cald, untul, zahărul și sarea într-un bol mare.
  • Adăugăm la acest amestec drojdia activată și 3 căni de făină și ametsecăm până când aluatul se va îndepărta de pe laturile vasului.
  • Adăugăm treptat făina suplimentară în amestec, după cum este necesar.
  • Frământăm 6-8 minute sau până când aluatul de saleuri este neted și elastic.
  • Așezăm într-un vas uns, acoperit cu folie de plastic și lăsăm la odihnă 1 oră.
  • Preîncălzim cuptorul la 180°
  • Așezăm aluatul pe o suprafață de lucru presărată cu făină și, după ce îl întindem cu făcălețul, divizăm în fâșii lungi a câte 8cm fiecare, păstrând lățimea de 1-2cm.
  • Ungem fiecare saleu în parte cu unt topit, apoi presărăm pudra de usturoi și parmezanul.
  • Coacem timp de 15-20 de minute și servim după răcire.
  • Poftă bună la saleuri!
saleuri

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne