INGREDIENTE:
- 1 pachet colorant alimentar roșu
- 350 g făină
- 7 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 300 ml apă caldă
- 100 g zahăr brun
- 5 g scorțișoară
- 60 g unt
- 200 g zahăr
- 30 g unt frecat
- 10 ml extract de vanilie
- 30 ml lapte
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță alături de o lingură de făină. Adăugăm într-un bol 120 g făină, colorantul roșu, drojdia și apă. Amestecăm bine, adăugând treptat din făină.
- Frământăm până aluatul devine neted și elastic, apoi îl ungem cu ulei pe toate părțile și îl punem la dospit în jur de 2 ore, până își dublează volumul.
- Amestecăm zahărul brun împreună cu scorțișoara. Ungem o tavă de copt. Așezăm aluatul în tavă și îl tăiem în felii lungi. Le rulăm și le lăsăm să se umfle timp de 45 de minute.
- Ungem aluatul cu unt topit, apoi întindem compoziția de zahăr cu scorțișoară pe deasupra.
- Preîncălzim cuptorul, apoi punem la copt aluatul 15-20 minute la 175 grade C. Le lăsăm până se rumenesc.
- Batem zahărul, untul, vanilia și laptele bine, apoi le lăsăm la frigider.
- Când rulorurile s-au copt le scoatem și adăugăm sosul de vanilie pe deasupra.
- Aceasta rețetă de rulouri este mai simplă decât crezi. Poftă bună!