INGREDIENTE
- 400 g făină
- o linguriță sare
- 60 g unt
- un ou
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 250 ml apa
- 100 ml ulei masline;
- 2 oua; 200 g branza dulce/cascaval/iute; 400 g muschi file/sunca presata; 150 g suc de rosii; rosii cherry;
PAȘI
- 1. Începeți pregătirea foilor. Amestecați făina cu sarea, apoi cu untul până când făina capătă un aspect nisipos.
- 2. Cântăriți oul și zeama de lămâie și completați cu apă până la 250 ml. Omogenizați amestecul cu un tel sau o furculiță.
- 3. Amestecați ingredientele uscate cu cele lichide, până când rezultă un aluat uniform.
- 4. Frământați aluatul de câteva ori, apoi bateți-l de masă de 100 de ori, ridicându-l și trântindu-l. Coca va deveni tot mai elastică și mai fină.
- 5. Împărțiți aluatul în patru sau cinci guguloaie. Modelați guguloaiele în bile și acoperiți-le cu șervetul umed. Lăsați-le la odihnit 20 minute – o oră.
- 6. Se intinde aluatul si se taie in patrate. Se suprapun cate 2-3 patrate unse cu ulei unele peste altele,iar apoi se pune oul batut amestecat cu branza si se aseaza cate o felie de muschi file.
- 7.Se ruleaza fiecare patratel si se aseaza intr-un vas yena.Se toarna suc de rosii si se decoreaza cu rosii cherry.
- 8. Vasul cu rulouri pizza se introduce la cuptor pentru 25-30 minute la foc potrivit.Cand sunt gata se scot si se servesc calde cu ketchup dulce/iute dupa preferinta.