Rețetă rulouri dulci de portocale cu cremă de brânză și ciocolată albă

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 2 căni lapte integral
  • ½ cană zahăr granulat
  • ½ cană ulei de canola
  • 14 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 4 căni jumătate de făină
  • 1 lingură sare
  • ½ linguriță praf de copt
  • ½ lingută bicarbonat de sodiu

Pentru umplere:

  • 1 cană sos de merișoare
  • 2 lingurițe de zeamă de portocale
  • 2 lingurițe de unt topit

Pentru topping:

  • 180 g cremî de brânză
  • ¾ cană zahăr pudră
  • ½ cană de fulgi de ciocolată albă
  • 1 linguriță de suc de portocale
  • 1 linguriță zeamă de portocală

PAȘI:

Aceasta este cea mai usora reteta! Rulouri de portocale poti face astfel:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii alături de puțin lapte călduț și o lăsăm să se activeze pentru 5 minute.
  • Într-o oală mare, la foc mediu-mic (40 grade), amestecăm laptele, zahărul și uleiul. Scoatem de la încălzit și adăugăm amestecul de drojdie. Adăugăm 3 căni jumătate de făină. Acoperim vasul cu un prosop, îl lăsăm să se odihnească timp de o oră.
  • Adăugăm sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu peste cana de făină rămasă, batem bine și adăugăm peste restul. Amestecăm până se combină, punem capacul și punem la frigider, până amestecul se răcește complet, cel puțin 4 ore, chiar peste noapte.
  • Următorul pas al rețetei de rulouri este să adăugăm sosul de afine și portocala. Amestecăm până se combină. Luăm aluatul în modelăm într-un dreptunghi, îl ungem cu 2 linguri de unt topit. Întindem amestecul de afine și portocală uniform pe aluat, presărăm zahărul brun uniform. Începând din partea mai lungă, rotim aluattul pentru a forma un rulou mare. Prindem pentru a sigila.
  • Feliem aluatul în 10 rulouri pe care le așezăm într-un vas de copt. Acoperim vasul cu un prosop și îl lăsăm să se ridice timp de 30 de minute.
  • Preîncălzim cuptorul, coacem pentru 20 de minute, până rulourile devin maro aurii.
  • Pentru topping, amestecăm crema de brânză și zahărul cu ajutorul unui mixer. Amestecăm până devine moale și cremos. Adăugăm fulgii de ciocolată albă, zeama și sucul de portocală și amestecăm până se combină.
  • Îndindem frumos peste rulourile calde.
  • Rețeta de rulouri este simplă și nu poți da greș. Poftă bună!
reteta rulouri

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne