Rulouri din aluat cu umplutură de curcan și sos de merișoare

INGREDIENTE

 

  • 500 grame făină
  • 50 grame zahăr
  • 10 grame sare
  • 40 grame unt tăiat bucățele mici
  • 2 ouă
  • 30 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 150 ml lapte călduț
  • 90 ml apă călduță
  • 280 grame sos de merișoare
  • 300 grame carne de curcan tăiată fâșii și trasă la tigaie
  • 150 grame ceapă călită
  • Câteva frunze de salvie

PAȘI

  • Drojdia se dizolvă în laptele călduț, alături de o lingură de zahăr și se lasă la crescut pentru 15 minute.
  • Într-un bol se amestecă făina cu sarea și restul de zahăr și se adaugă maiaua de la punctul anterior.
  • Se adaugă apa, untul și ouăle și se frământă bine, apoi se lasă la crescut într-un vas uns cu puțină grăsime pentru circa 40 de minute sau până își dublează volumul.
  • După ce a crescut, aluatul se așază pe o suprafață pudrată cu puțină făină și se întinde într-o foaie de circa 50x30cm.
  • Peste aluat se întinde sosul de merișoare, apoi se așază uniform curcanul, ceapa și salvia.
  • Se rulează pe lung, apoi se taie în felii de circa 5 cm grosime.
  • Rulourile se așază în tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând între ele spațiu de circa 1 cm.
  • Tava se acoperă cu un prosop și se lasă deoparte pentru circa o oră, pentru ca aluatul să crească.
  • Cuptorul se preîncălzește la 200 grade Celsius.
  • Rulourile se coc pentru 15-20 de minute, apoi se lasă puțin la răcorit înainte de servire.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne