INGREDIENTE
- Aluat
10 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii - 1 cană lapte cald
- ½ căni zahăr granulat
- 1/3 pachet unt
- 1 linguriță sare
- 2 ouă
- 4 căni făină
- Crema
1 cană zahăr brun - 3 linguri scorțișoară
- 1/3 pachet unt
- Clazura
6 linguri unt - 1 și ½ căni zahăr pudră
- ¼ căni cremă de brânzică dulce
- ½ esență vanilie
PAȘI
- Pentru a face rulouri de scortisoara, dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr. Lăsați compoziția până devine cremoasă, aproximativ 10 minute.
- Într-un bol puneți zahărul, peste care adăugați untul, sarea și ouăle. Presărați făina. Amestecați totul bine.
- Adăugați laptele și drojdia și amestecați bine, până totul se omogenizează.
- Așezați aluatul la loc cald, acoperit cu u prosop și lăsați-l sa se dospească până se dublează.
- Așezați aluatul pe o suprafașă netedă și începeți să îl întindeți într-o foaie subțire.
- Pentru umplutură, amestecați zahărul brun, untul și scorțișoara.
- Întindeți-l pe aluat. Rulați-l i tăiați-l în bucăți.
- Așezați bucăți-le în tavă și apoi în cuptor la 350 grade, timp de 20-25 minute.
- În timp ce se coc, preparați glazura. Amestecați untul, crema de brânză și vanilia, apoi zahărul pudră.
- După ce scoateți rulourile din cuptor, puneți glazura peste. Când se vor răci, le puteți degusta.