INGREDIENTE
- Pentru aluat rulouri de Paște: 400 ml lapte
- 150 grame unt
- 4 ouă mari
- 700 grame făină
- 6 linguri zahăr
- 2 lingurițe coajă rasă de lămâie
- 25 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- Pentru decor rulouri de Paște: 8 ouă fierte, colorate, de Paște
- 2 lingurițe bombonele de zahăr colorate
- Pentru uns aluatul: 1 ou
- 1 linguriță apă
PAȘI
- Drojdia se dizolvă într-o cană de lapte călduț, alături de o lingură de zahăr și se lasă la crescut pentru 10-15 minute.
- Se amestecă făina cu maiaua de la punctul anterior, cu zahărul, apoi și cu restul ingredientelor pentru aluat și se frământă bine.
- Se lasă la crescut într-un vas uns cu puțină grăsime pentru aproximativ o oră sau până își dublează volumul.
- Aluatul crescut se împarte în 8 părți egale și fiecărei bucăți i se dă forma de șnur, de circa 30 cm.
- Fiecare fâșie de aluat se încolăcește în jurul unui ou colorat.
- Rulourile obținute se așază în tava cu hârtie de copt și se mai lasă la crescut pentru 30 de minute.
- Aluatul se unge cu oul bătut amestecat cu lingurița de apă, cu atenție să nu ajungă și pe ouăle colorate, apoi se presară bombonelele colorate.
- Aceste rulouri de Paște se coc în cuptorul preîncălzit la 190 de grade, pentru circa o jumătate de oră, până devin aurii.