Rețetă rulouri de Paște

INGREDIENTE

  • Pentru aluat rulouri de Paște: 400 ml lapte
  • 150 grame unt
  • 4 ouă mari
  • 700 grame făină
  • 6 linguri zahăr
  • 2 lingurițe coajă rasă de lămâie
  • 25 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • Pentru decor rulouri de Paște: 8 ouă fierte, colorate, de Paște
  • 2 lingurițe bombonele de zahăr colorate
  • Pentru uns aluatul: 1 ou
  • 1 linguriță apă

PAȘI

  • Drojdia se dizolvă într-o cană de lapte călduț, alături de o lingură de zahăr și se lasă la crescut pentru 10-15 minute.
  • Se amestecă făina cu maiaua de la punctul anterior, cu zahărul, apoi și cu restul ingredientelor pentru aluat și se frământă bine.
  • Se lasă la crescut într-un vas uns cu puțină grăsime pentru aproximativ o oră sau până își dublează volumul.
  • Aluatul crescut se împarte în 8 părți egale și fiecărei bucăți i se dă forma de șnur, de circa 30 cm.
  • Fiecare fâșie de aluat se încolăcește în jurul unui ou colorat.
  • Rulourile obținute se așază în tava cu hârtie de copt și se mai lasă la crescut pentru 30 de minute.
  • Aluatul se unge cu oul bătut amestecat cu lingurița de apă, cu atenție să nu ajungă și pe ouăle colorate, apoi se presară bombonelele colorate.
  • Aceste rulouri de Paște se coc în cuptorul preîncălzit la 190 de grade, pentru circa o jumătate de oră, până devin aurii.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne