Rețetă rulouri cu zmeură și cremă de brânză

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 100ml lapte călduț
  • 5 linguri de zahăr alb
  • 10g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 ouă mari
  • 3 căni de făină universală
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 cană unt nesărat, tăiat în cubulețe
  • 1/2 lingură unt nesărat, topit

Pentru crema de brânză:

  • 50g cremă de brânză light
  • 2 linguri de unt topit
  • 1/4 cană zahăr granulat
  • 1 linguriță de esență de vanilie

Pentru umplutura cu zmeură:

  • 1 1/2 căni zmeură congelată
  • 1/2 lingură amidon de porumb

Pentru topping:

  • 1/4 cană de unt topit
  • 4 linguri de cremă de brânză light
  • 1/2 linguriță de esență de vanilie
  • 3/4 cană zahăr pudră
  • 3 linguri de lapte

 

PAȘI:

  • Primul pas al rețetei de rulouri, este să dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
  • Pentru aluat adăugăm în vasul unui mixer drojdia activată, ouăle, zahărul, laptele, făina și sarea și amestecăm la viteză medie timp de 5 minute.
  • Treptat adăugăm unt, câte o bucată și amestecăm alte 5 minute, până când aluatul este moale.
  • Ungem un castron mediu cu puțin unt topit și așezăm aluatul în castron pentru odihnă aproximativ o oră, până își dublează dimensiunea.
  • Periăm suprafața aluatului de rulouri cu zmeură cu untul topit rămas și acoperim cu folie de plastic.
  • După odihnă, frământăm aluatul pe o suprafață ușor făinoasă și îl întindem într-un dreptunghi cu dimenisunile de 10x15cm.
  • Pentru umplutura cu cremă de brânză batem împreună crema de brânză, untul și zahărul până se omogenizează, apoi adăugăm și esența de vanilie.
  • Amestecăm zmeura cu amidonul de porumb apoi întindem crema de brânză peste aluat.
  • Distribuim uniform zmeura peste crema deja întinsă și rulăm aluatul strâns începând cu marginea lungă cu ajutorul unei folii de copt.
  • După ce am adăugat umplutura și am oferit aluatului o formă de ruladă, fomosim un cuțit bine ascuțit și tăiem din acesta 12 felii egale.
  • Pregătim o tigaie sau tavă rotundă și așezăm ruloruile unul lângă altul, după care le lăsăm la odihnă încă o oră.
  • Preîncălzim cuptorul la 180°C și coacem timp de 25 de minute.
  • Între timp preparăm toppingul.
  • Într-un castron mediu amestecăm împreună toate ingredientele pentru topping și adăugăm mai mult lapte, dacă este necesar, pentru a subția glazura.
  • Turnăm acest topping peste ruloruile cu zmeură calde și putem servi imediat!
  • Urmează rețeta de rulouri pas cu pas si nu poți da greș!
reteta rulouri

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne