Rulouri cu tiramisu și scorțișoară

INGREDIENTE

 

  • 1/4 ceașcă de apă caldă
  • 28 de grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 linguriță de zahăr
  • 2/3 cană de lapte bătut
  • 6 linguri de margarină sau unt
  • 1/4 cană de zahăr
  • 1-2/2 cană de zahăr
  • 1-1/2 linguriță de sare
  • 3 ouă
  • 4 căni de făină
  • Umplutură cu scorțișoară
  • 3/4 cană de zahăr brun
  • 2 lingurițe de scorțișoară măcinată
  • 1/8 linguriță de cuișoare măcinate
  • 1 lingură de unt sau margarină
  • Umplutură și Glazură de Mascarpone
  • 2 căni de frișcă bătută
  • 3/4 cană de zahăr pudră.
  • 5 linguri de lichior de cafea
  • 300 grame de cremă Mascarpone
  • 1/4 cană de cafea
  • 1 linguriță de pudră de cacao
  • Opțional ciocolată rasă

PAȘI

  • Într-un bol mic puneți apă caldă, drojdie 1 linguriță de zahăr. Lăsați la odihnit 5 minute. Încălziți laptele și untul, untul nu trebuie să fie complet topit. Turnați mixtura de lapte într-un bol de mixer, apoi adăugați: 1 căni de făină, ouăle, 1/4 cană de zahăr, mixul de apă și drojdie, sarea. Bateți timp de 2 minute pe viteză medie. Adăugați restul de făină treptat până ce aveți un aluat moale.
  • Scoateți aluatul pe o suprafață dată cu făină și frământați timp de 8-9 minute până ce devine un aluat fin și elastic. Mutați aluatul într-un bol uns, ungeți și partea superioară a aluatului, acoperiți și lăsați la crescut într-un loc uscat și cald, aproximativ o 1h.
  • Combinați scorțișoara, zahărul și cuișoarele într-un bol și amestecați bine.
  • Loviți aluatul pentru a îl dezumfla. Formați din aluat un dreptunghi de 40 x 30 cm. Ungeți aluatul cu unt apoi presărați mixul de scorțișoară, zahăr și cuișoare pe deasupra. Încercați să lăsați între 2 și 5 cm de la marginea aluatului până la umplutură. Rulați strâns aluatul apoi tăiați în 12 părți egale. Așezați bucățile într-o formă sau tavă unsă pentru copt. Acoperiți și lăsați la crescut timp de 30 de minute într-un loc uscat.
  • Dați la copt pentru 25 de minute sau până ce aluatul este auriu-maroniu în cuptorul preîncălzit la 176 de grade C. Lăsați la răcit pentru cel putin 30 de minute.
  • Tăiați rulourile pe orizontală și scobiți capacul. Amestecați într-un bol de mixer 1/4 cană de zahăr pudră, 2 linguri de lichior de cafea, bateți compoziția până este omogenă, lăsați deoparte.
  • Într-un bol de mixer combinați 1/2 cremă de mascarpone, 2 linguri de lichior de cafea, 1/2 cană de zahăr pudră și bateți până ce compoziția devine cremoasă. Amestecați și 1/2 cană de frișca în compoziție. Apoi combinați lingura de cafea de lichior cu pudra de cafea. Umpleți rulourile cu crema de mascarpone. Turnați deasupra crema de frișcă și combinația de lichior de cafea. La final presărați cacao și daca doriți și ciocolata rasă.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne