Rețetă rulouri cu spanac și brânză de capră

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • ¾ cană făină albă
  • ¾ cană făină din grâu integral
  • 2 linguri gluten de grâu (opțional, dar face aluatul mai pufos)
  • 2 linguri zahăr
  • ½ lingură sare
  • ¼ lingură piper negru
  • 7 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ½ cană lapte
  • 3 linguri de unt topit

Pentru umplere:

  • 150 g brânză de capră cu ierburi
  • Pulbere de usturoi
  • Sare
  • O cană jumătate spanac proaspăt

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț. Apoi o lăsăm 5-10 minute să se activeze.
  • În vasul unui mixer, amestecăm cele două tipuri de făină, glutenul de grâu, zahărul, drojdia, piperul și sarea. Separat, încălzim laptele, apoi îl turnăm peste amestec alături de cele două linguri de unt topit.
  • Amestecăm toată compoziția la o viteză mică sau de mână, până se formează aluatul pentru rulouri cu spanac și brânză. Apoi, îl frământăm tip de 8 minute sau până devine neted, Aluatul format îl punem într-un bol uns ușor în prealabil cu ulei, îl acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm să crească aproximativ 2 ore.
  • Între timp, amestecăm brânza de capră, usturoiul și sarea până la netezire și o punem deoparte.
  • Întindem aluatul într-un dreptunghi, pe care ungem umplutura. Completăm uniform cu frunze de spanac. Apoi, începând cu partea scurtă, rotim/rulăm aluatul strâns. Pe acesta îl tăiem în 6 bucăți egale.
  • Ungem o tigaie cu spray de gătit apoi punem un pergament peste care adăugăm rulourile cu spanac și brânză de capre. Pe acestea le periem, înainte de a le adăuga în tigaie cu untul topit rămas.
  • Acoperim cu o folie de plastic și lăsăm să se ridice la temperatura camerei până își dublează temperatura, aproximativ 2 ore. (puteți să o lăsați la frigider, peste noapte, însă înainte de coacere o lăsăm să stea la temperatura camerei o oră)
  • Le coacem pe raftul din centru al cuptorului preîncălzit. Coacem rulourile cu spanac și brânză de capră timp de 20-25 de minute, până devin maro – aurii. Se servesc calde.
  • Poftă bună!
rulouri cu spanac si branza

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne