INGREDIENTE
Pentru o porție de rulouri cu spanac și brânză de capră, ai nevoie de:
- Pentru aluat 20 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 ½ căni făină
- 2 lingurițe zahăr
- ½ linguriță sare
- ¼ linguriță piper negru proaspăt măcinat
- ½ cană lapte călduț
- 3 linguri unt topit
- Pentru umplutură 150 grame brânză de capră cu mirodenii
- 1/8 linguriță pudră de usturoi
- 1/8 linguriță sare
- 1 ½ căni spanac proaspăt
PAȘI
Pentru a prepara o porție de rulouri cu spanac și brânză de capră, trebuie să:
- Zahărul și drojdia se dizolvă în laptele călduț și se lasă la crescut pentru 10 minute.
- Se amestecă făina cu sarea și piperul, apoi se adaugă și maiaua și 2 linguri de unt topit. Se frământă și se lasă la crescut pentru 2 ore.
- Pentru umplutură se amestecă brânza de capră cu usturoiul și sarea, până la omogenizare.
- Aluarul se întinde într-o foaie dreptunghiulară de circa jumătate de centimetru grosime și se unge cu compoziția de brânză, peste care se presară frunzele de spanac.
- Se rulează strâns, apoi se feliază, se așază în tavă pe hârtie de copt și se ung cu o lingură de unt topit. Se lasă la crescut pentru încă două ore.
- Se coc la 180 de grade pentru circa 25 de minute.