INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 2 căni de făină
- 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 3 linguri de zahăr granulat
- 1 lingură de sare
- ½ cană apă
- ¼ cană lapte
- 2 linguri unt
- 1 ou mare
Pentru umplutură:
- 2 linguri de unt topit
- 2 banane mici
- 1½ lingură scorțișoară măcinată
- ¼ cană zahăr granulat
Pentru glazură:
- 1 cană zahăr pudră
- 1 lingură de extract de vanilie
- 1 lingură de smântână slabă
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
- Pentru aluat combinăm într-un bol o cană de făină, zahărul, sarea, drojdia și amestecăm până obținem un aluat omogen.
- Încălzim apa, laptele și untul împreună la cuptorul cu microunde până când untul s-a topit și amestecul este cald, dar nu foarte fierbinte, aproximativ 1-2 minute.
- Amestecăm rezultatul cu prima combinație de făină, zahăr și drojdie din bol și adăugăm oul.
- Treptat adăugăm și cealaltă cană de făină, până când aluatul este moale și elastic.
- Pe o suprafață plată frământăm aluatul timp de aproximativ 5-6 minute, după care îl lăsăm la odihnă aproximativ 30 de minute.
- Pentru umplutură întindem aluatul într-o tavă dreptunghiulară și îl ungem pe întreaga suprafață cu unt, după care presărăm uniform scorțișoara măcinată alaturi de zahărul granulat.
- Urmează să adăugăm cele două banane tăiate în cubulețe mărunte, după care rulăm rezultatul și îl divizăm în bucăți egale pe care le așezăm una câte una într-o tavă rotundă sau dreptunghiulară, după preferințe.
- Acoperim rulourile cu scorțișoară cu folie de aluminiu și le lăsăm să crească aproximativ 60 de minute.
- După ce rulourile și-au dublat dimeniunea, preîncălzim cuptorul la 180°C și le coacem timp de 25-30 de minute, până capătă o culaore aurie.
- Pentru glazură amestecăm zahărul, extractul de vanilie și smântâna până se omogenizează și o așezăm peste rulouri cu scorțișoară după ce acestea se răcesc. Poftă bună!