Rețetă rulouri cu scorțișoară, afine și glazură de lămâie

ALUAT

  • 344g făină
  • 3 linguri de zahăr granulat
  • o linguriță de sare
  • 2 1/4 lingurițe de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 120ml apă
  • 60ml lapte
  • 40g unt nesărat
  • un ou

UMPLUTURĂ

  • 225g afine congelate
  • 50g zahăr granulat
  • o linguriță amidon de porumb

GLAZURĂ

  • suc de lămâie
  • 120g zahăr pudră
  • 1-2 linguri (15-30ml) de lapte.

 

Vom începe cu umplutura pentru rulouri cu scortțoșoară, așadar adaugă afinele congelate, zahărul și amidonul într-un bol și amestecă. Lasă amestecul să se odihnească și vom trece la aluat.

Lasă deoparte o jumătate de cană de făină. Cantitatea de făină rămasă o vei pune într-un bol, alături de zahăr, sare și drojdie. Amestecă până când ingredientele de uniformizează.

Încălzește apa, laptele și untul împreună la microunde până când untul este topit și amestecul este fierbinte. Amestecă mixul încălzit cu cel ce conține făină. Adaugă oul și puțin din cantitatea de făină lăsată deoparte pentru a creea un aluat fin. Vei știi că aluatul este gata când acesta capătă o consistență elastică și se desprinde de pe marginea bolului.

Frământă amestecul timp de 5-6 minute pe o suprafață acoperită de puțină făină presărată. Lasă aluatul să se odihnească într-un bol timp de 10 minute.

După ce au trecut 10 minute, rulează aluatul într-un dreptunghi și presară amestecul de afine pe suprafața acestuia. Începând cu lungimea dreptunghiului, rulează strâns aluatul. Taie-l în 11 bucăți egale și așază-le într-o tigaie rotundă unsă cu o cantitate mică de ulei. Acoperă rulourile cu folie de aluminiu și lasă-le să crească.

Pentru glazură, amestecă toate ingredientele precizate. Presară glazura pe rulourile cu scorțișoară după ce acestea se răcesc puțin.

Poftă bună!

 

rulouri cu scortisoara

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne