Rețetă rulouri cu scorțișoară

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 3 căni și jumătate făină
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ¼ cană zahăr
  • 1 lingură sare
  • ½ cană lapte
  • ½ cană apă
  • ¼ cană unt
  • 1 ou

Pentru umplere:

  • ¼ cană zahăr brun
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 2 lingurițe unt

Pentru glazură:

  • 1 ½ cană zahăr pudră
  • ¼ cană smântână
  • 1 lingură esență vanilie

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
  • Într-un vas amestecăm 1 cană jumătate de făină cu zahărul, sarea și drojdia. Încălzim laptele, apa și untul, la 50 °C fără ca untul să se topească. Apoi, îl integrăm în amestecul de făină.
  • Adăugăm oul și batem bine pentru 3 minute, la viteză medie. Cu mâna, integrăm suficientă fpină, pentru a se forma un aluat moale.
  • Frământăm aluatul pentru rulouri cu scorțișoară pe o suprafață presărată cu făină, până devine neted și elastic, 5-8 minute. Apoi, ungem aluatul cu ulei, îl așezăm într-un vas, îl acoperim și în punem la crescut.
  • Între timp pregătim umplutura. Amestecăm zahărul brun, zahărul granulat și scorțișoara și punem deoparte.
  • Întindem aluatul cu un făcăleț. Presărăm umplutura și rulăm aluatul. În sigilăm bine și îl tăiem în 12 felii. Le așezăm pe o tavă unsă cu ulei, le acoperim și le lăsăm la crescut, la loc cald, timp în care preîncălzim cuptorul la 190 °C
  • Punem rulourile la copt pentru 20-25 de minute, până se rumenesc. Între timp, pregătim glazura. Amestecăm zahărul pudră, smântâna și esența de vanilie.
  • Scoatem rulourile cu scorțișoară din cuptor le glazurăm cu crema și le servim.
  • Poftă bună!
chifle hot dog

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne