INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 3 căni și jumătate făină
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ¼ cană zahăr
- 1 lingură sare
- ½ cană lapte
- ½ cană apă
- ¼ cană unt
- 1 ou
Pentru umplere:
- ¼ cană zahăr brun
- 2 linguri de zahăr
- 2 lingurițe scorțișoară
- 2 lingurițe unt
Pentru glazură:
- 1 ½ cană zahăr pudră
- ¼ cană smântână
- 1 lingură esență vanilie
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
- Într-un vas amestecăm 1 cană jumătate de făină cu zahărul, sarea și drojdia. Încălzim laptele, apa și untul, la 50 °C fără ca untul să se topească. Apoi, îl integrăm în amestecul de făină.
- Adăugăm oul și batem bine pentru 3 minute, la viteză medie. Cu mâna, integrăm suficientă fpină, pentru a se forma un aluat moale.
- Frământăm aluatul pentru rulouri cu scorțișoară pe o suprafață presărată cu făină, până devine neted și elastic, 5-8 minute. Apoi, ungem aluatul cu ulei, îl așezăm într-un vas, îl acoperim și în punem la crescut.
- Între timp pregătim umplutura. Amestecăm zahărul brun, zahărul granulat și scorțișoara și punem deoparte.
- Întindem aluatul cu un făcăleț. Presărăm umplutura și rulăm aluatul. În sigilăm bine și îl tăiem în 12 felii. Le așezăm pe o tavă unsă cu ulei, le acoperim și le lăsăm la crescut, la loc cald, timp în care preîncălzim cuptorul la 190 °C
- Punem rulourile la copt pentru 20-25 de minute, până se rumenesc. Între timp, pregătim glazura. Amestecăm zahărul pudră, smântâna și esența de vanilie.
- Scoatem rulourile cu scorțișoară din cuptor le glazurăm cu crema și le servim.
- Poftă bună!