INGREDIENTE
- ¼ căni apă caldă la temperatura camerei
- 1 și ½ pachet unt topit
- 1 pachet budincă vanilie
- 750 ml lapte cald
- 1 ou
- 1 cană zahăr tos
- ½ linguriță sare
- 4 căni făină
- 7 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 cană zahăr brun
- 4 lingurițe scorțișoară
- ½ esență vanilie
- 1 pachet de cremă de brânză
- Înghețată de vanilie (opțional)
PAȘI
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
- Amestecați până la omogenizare într-un bol apa, ¼ unt topit, 250 ml cană de lapte cald, 1 ou, 1 lingură de zahăr tos, sare, 4 căni făină și drojdia.
- Așezați aluatul pentru rulouri cu scortisoara pe masă și întindeți-l sub forma unui dreptunghi.
- Într-un bol, amestecați 1 cană de zahăr brun și 4 linguri de scorțișoară.
- Ungeți o tavă de copt. Așezați aluatul în tavă și tăiați-l în felii lungi. Lăsați feliile să se umfle timp de 45 de minute.
- Ungeți aluatul cu unt topit, apoi întindeți compoziția de zahăr cu scorțișoară peste.
- Se amestec împreună crema de brânză, budinca de vanilie, ¼ cană de unt moale, 1 cană zahăr tos, esența de vanilie și 1 și ½ lingurițe de lapte. Adăugați această compoziție peste aluat.
- Preîncălziți cuptorul la 175 de grade C. Coaceți rolele în cuptor până se rumenesc, 15-25 minute.
- Se amestec împreună crema de brânză, budinca de vanilie (preparată cu restul de 750 ml de lapte), ¼ cană de unt moale, 1 cană zahăr tos, esența de vanilie.
- Pe deasupra, după ce rulourile cu scortisoara se răcesc, se așează înghețată și se servește pe farfurie.