Rețetă rulouri cu scorțișoară

INGREDIENTE

  • ¼ căni apă caldă la temperatura camerei
  • 1 și ½ pachet unt topit
  • 1 pachet budincă vanilie
  • 750 ml lapte cald
  • 1 ou
  • 1 cană zahăr tos
  • ½ linguriță sare
  • 4 căni făină
  • 7 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 cană zahăr brun
  • 4 lingurițe scorțișoară
  • ½ esență vanilie
  • 1 pachet de cremă de brânză
  • Înghețată de vanilie (opțional)

PAȘI

  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
  • Amestecați până la omogenizare într-un bol apa, ¼ unt topit, 250 ml cană de lapte cald, 1 ou, 1 lingură de zahăr tos, sare, 4 căni făină și drojdia.
  • Așezați aluatul pentru rulouri cu scortisoara pe masă și întindeți-l sub forma unui dreptunghi.
  • Într-un bol, amestecați 1 cană de zahăr brun și 4 linguri de scorțișoară.
  • Ungeți o tavă de copt. Așezați aluatul în tavă și tăiați-l în felii lungi. Lăsați feliile să se umfle timp de 45 de minute.
  • Ungeți aluatul cu unt topit, apoi întindeți compoziția de zahăr cu scorțișoară peste.
  • Se amestec împreună crema de brânză, budinca de vanilie, ¼ cană de unt moale, 1 cană zahăr tos, esența de vanilie și 1 și ½ lingurițe de lapte. Adăugați această compoziție peste aluat.
  • Preîncălziți cuptorul la 175 de grade C. Coaceți rolele în cuptor până se rumenesc, 15-25 minute.
  • Se amestec împreună crema de brânză, budinca de vanilie (preparată cu restul de 750 ml de lapte), ¼ cană de unt moale, 1 cană zahăr tos, esența de vanilie.
  • Pe deasupra, după ce rulourile cu scortisoara se răcesc, se așează înghețată și se servește pe farfurie.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne