Rețetă rulouri cu nucă de cocos

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 5 căni de făină
  • 100g zahăr alb
  • 1/2 cană lapte integral cald
  • 1 ou mare
  • 1 cană lapte de cocos
  • 50ml unt nesărat, topit

Pentru umplutură:  

  • 1 cană de nucă de cocos mărunțită
  • 1/2 cană de lapte condensat îndulcit
  • extract sau esență de vanilie
  • 2 lingurițe nucșoară proaspăt rasă
  • 30ml unt nesărat, topit

Pentru topping:

  • 30ml lapte de cocos
  • 50g zahăr granulat
  • 50g nucă de cocos mărunțită

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze timp de 5-10 minute.
  • Într-un castron mare amestecăm drojdia activată, zahărul și laptele, după care adăugăm treptat oul, apoi făina, laptele de cocos și untul.
  • Frământăm aluatul pentru rulouri cu nucă de cocos până când toate ingredientele sunt incorporate perfect, apoi îl lăsăm la odihnă aproximativ o oră.
  • Între timp preparăm umplutura și amestecăm nuca de cocos mărunțită, laptele condensat, vanilia și nucșoara.
  • Întindem aluatul pe o suprafață făinoasă, apoi folosim o pensulă pentru a distribui uniform o parte din untul topit, după care întindem umplutura cu o lingură.
  • Rulăm aluatul precum o ruladă, apoi îl feliem în bucăți egale ca dimensiuni.
  • Pregătim o tavă rotundă sau dreptunghiulară pe care o acoperim cu hârtie de copt.
  • Folosim restul de unt topit pentru a unge rulourile cu un strat subțire pe suprafața lor.
  • Lăsăm la odihnă alte 30 de minute înainte de coacere.
  • Așezăm rulourile în tavă cu distanță de 1-2 cm între ele, pentru a nu se lipi în timpul coacerii.
  • Coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 15 minute.
  • Pentru topping, amestecăm laptele de nucă de cocos, zahărul și nuca de cocos mărunțită și turnăm peste rulouri în timp ce acestea sunt calde.
  • Poftă bună la rulouri cu nuca de cocos!
rulouri cu nuca de cocos

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne