INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 3 căni făină
- 2 ½ linguri zahăr
- Sare
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 ou, temperatura camerei
- 2 lingurițe unt topit
- 1 cană lapte călduț
Pentru umplutură:
- 3 lingurițe unt
- 1 ½ linguri zahăr
- 2 lingurițe scorțișoară
Centru:
- Mure
- 1 ½ linguri zahăr
- 2 lingurițe lime (stors)
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
- În vasul unui mixer amestecăm împreună 2 căni făină, zahăr, sare și drojdia. Adăugăm și oul, untul și laptele. Amestecăm până când se combină bine și adăugăm retul de făină.
- Mixăm la viteză medie timp de 5 minute sau până aluatul devine neted și se îndepătează, cu ușurință, de marginile vasului. Acesta trebuie să fi moale și lipicios.
- Ungem aluatul cu ulei, îl punem într-un vas, îș acoperim cu un prosop curat și îl lăsăm la crescut aproxim 45 de minute.
- Între timp pregătim umplutura de mure. Amestecăm murele cu zahăr la foc mediu. Reducem la mic și le lăsăm să fiarbă 20-30 minute sau până când murele se înmoaie și amestecul se îngroașă. Îndepărtăm de pe foc și amestecăm cu lime.
- Întindem aluatul cu ajutorul unui făcăleț, îl ungem cu unt și presărăm zahărul și scorțișoara. Îndoim aluatul în jumătate și tăiem 12 benzi. Pe fieacare bucățică o răsucim într-un inel, apoi apăsăm în centru pe a face loc umpluturii de mure.
- Punem cele 12 rulouri pe o tavă unsă, în prealabil, cu ulei și le lăsăm din nou la crescut. Acoperim cu un prosop curat și le lăsăm să se ridice timp de 20 de minute, până devin pufoase.
- Apăsăm din nou pe centrul acestora pentru a le putea umple cu amestecul de mure.
- Peîncălzim cuptorul la 190 grade în timp ce umplem rulourile cu mure. Le punem la copt 8-10 minute sau până când încep să devină aurii.
- Le scoatem, le presărăm cu zahăr praf și le servim. Poftă bună!