Rețetă rulouri cu mere și caramel

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 1 cană de lapte integral
  • 2/3 cană zahăr granulat
  • 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 50 g unt înmuiat, la temperatura camerei, tăiat în 4 bucăți.
  • 2 ouă mari, la temperatura camerei
  • ½ lingură sare
  • 4 căni și jumătate făină

Pentru umplere:

  • 6 linguri de unt, înmuiat la temperatura camerei
  • ½ cană zahăr brun
  • 2 mere tocate (cu sau fără coajă)

Pentru topping:

  • 1 cană zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 2 linguri de lapte
  • 2 linguri de sos de caramel

PAȘI:

  • Încălzim laptele la aproximativ 35 de grade. Amestecăm manual zahărul și drojdia în lapte și lăsăm la loc cald 10 minute pentru a se activa drojdia.
  • Adăugăm untul în amestec și mixăm la viteză mică. Apoi, adăugăm ouăle, pe rând și sarea. Nu vă faceți griji dacă untul va rămâne bucăți. La aceeași viteză micp, adăugași treptat făina. După aceea, creșteți viteza, la mediu până se formează un aluat moale. Măim viteza, la medie-mare și mixăm pentru aproximativ 6 minute.
  • Transferăm aluatul de rulori cu mere pe o suprafață ușor presărată cu puțină făină. Frământăm cu mâinile un minut. Formăm aluatul într-o bilă pe care o punem într-un vas ușor uns.
  • Acoperim aluatul cu o folie de plastic sau un prosop de hârtie și lăsăm la crescut, într-un loc cald pentru 1-2 ore. Între timp preîncălzim cuptorul.
  • Ungem partea de jos și laturile unui vas. Întoarcem aluatul crescut pe o suprafață ușor presărată cu făină. Indindem aluatual și ne asigurăm că este neted și uniform.
  • Întindem untul înmuiat peste tot aluatul. Într-un bol mic amestecăm zahărul brun și scorțișoara și o presărăm uniform peste aluat. Completăm cu merele mărunțile, la fel uniform așezate peste aluat.
  • Rulăm aluatul. Îl tăiem în 12 rulouri cu mere egale. Le așezăm pe un vas pregătit. Le acoperim cu folie de aluminiu și le lăsăm, din nou, să crească într-un loc cald pentru 45-50 de minute, sau până își dublează dimensiunea.
  • Coacem rulourile în cuptorul preîncălzit, timp de 25 de minute, până se rumenesc bine. La jumătatea timpului de coacere, acoperim rulourile cu folie de aluminiu astfel încât să se rumenească bine pe toată suprafața.
  • Scoatem rulourile și le lăsăm să se răcească pentru 5 minute. Între timp batem toate ingredientele pentru topping și le turnăm peste rulourile cu mere calde.
  • Serviți cald. Poftă bună!
rulorui cu mere

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne