INGREDIENTE
- Pentru aluat de rulouri cu mere:
- 20 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 250 ml lapte gras
- 25 grame unt
- 500 grame făină
- 1 linguriță sare
- 1 lingură ulei
- Pentru umplutură:
- 200 grame zahăr
- 1 lingură apă
- 200 ml frișcă lichidă
- 3 mere tocate
- 1 linguriță sare de mare
PAȘI
- Dizolvați drojdia în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și se lasă la crescut pentru 15 minute.
- Restul de lapte se încălzește într-o crăticioară alături de unt și se ține pe foc până se topește untul.
- Se amestecă făina cu sarea și maiaua de la primul punct până la omogenizare, apoi se adaugă compoziția de lapte și unt.
- Se frământă bine și se lasă la crescut într-un vas uns cu o lingură de ulei, pentru circa o oră.
- Pentru umplutură de rulouri cu mere, zahărul și apa se încălzesc bine într-o craticioară, până zahărul se topește și devine caramel.
- Frișca se încălzește puțin și o treime din ea se adaugă peste caramel. Când se oprește din bolborosit, se adaugă și restul de frișcă și se bate alături de sare.
- Aluatul se întinde într-o foaie dreptunghiulară, peste el se întinde jumătate din crema de caramel și se presară merele tocate.
- Se rulează într-un cilindru și se taie în felii de circa 4 centimetri.
- Rulourile obținute se așază în tava cu hârtie de copt și se lasă la crescut pentru încă 30 de minute.
- Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 25-35 minute sau până se rumenesc.
- Se lasă puțin la răcit și peste ele se toarnă restul de cremă de caramel.