Rețetă rulouri cu măsline și brânză feta

INGREDIENTE:

  • 1 cană de apă
  • 2 căni jumătate de făină
  • 1 lingură de zahăr
  • 7 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 lingură sare
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • Jumătate de cană fulgi de cartofi
  • Rozmarin
  • Măslinele preferate
  • 120 g brânză feta sfărâmată

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță, apoi o lăsăm 5-10 minute să se activeze
  • Amestecăm apa, făina, zahărul, drojdia activată, sarea, uleiul de măsline, piureul de fulgi de cartofi și rozmarinul cu ajutorul unui mixer. Ori, amestecăm într-un bol și frământăm cu mâna.
  • Se mixează până când aluatul devine elastic. Apoi, acoperim vasul cu o folie de plastic și îl lăsăm la crescut, la loc cald, aproximativ o oră.
  • Presărăm făină peste aluat pe ntru rulouri cu brânză și îl modelăm într-un dreptunghi, de aceeași dimensiune cu tava. Pe una din laturile lungi ale aluatului presărăm bucătelele de brânză feta, pe care le apăsăm încet în interiorul aluatului. La fel facem și cu măslinele. Apoi rostogolim/rotim aluatul, când ajungem la opus, sigilăm cu grijă.
  • Tăiem cu grijă aluatul în 12 bucăți egale și le punem în tigaie cu partea tăiată în sus. Acoperim tigaia cu o folie de plastic. Punem la frigider aluatul peste noapte sau pentru 24 de ore. Acesta va crește în aceast timp.  (putem să le lăsăm să crească 30-45 de minute și la temperatura camerei)
  • Preîncălzim cuptorul și punem rulourile cu brânză la copt până devin bine rumenite, în jur de 50 de minute.
  • Le scoatem și le servim calde. Poftă bună!
rulouri cu branza

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne