Rețetă rulouri cu lichior de ouă și scorțișoară

INGREDIENTE:

Pentru aluat:
  • 2 căni de lichior de ouă
  • 2 ligurițe de sare
  • 60 g unt
  • 1 ou bătut
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • Nucșoară
  • 6 căni de făină
Pentru umplere:
  • 60 g unt topit
  • 1 cană zahăr granulat
  • 2 lingurițe scorțișoară
Pentru glazură:
  • 170 g cremă de brânză
  • O cană de zahăr pudră
  • 1 linguriță bourbon
  • 1 linguriță lichior de ouă

PAȘI:

Aceasta este cea mai simpla reteta! Rulouri delicioase si pufoase poti face astfel:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț și o lăsăm să se activeze 5 minute.
  • Punem lichiorul de ouă într-un bol la foc mediu. Amestecăm 6 linguri de zahăr, sare, unt și turăm pe deasupra lichiorul fierbinte și le lăsăm să se răcească.
  • Adăugum oul și amestecul de drojdie și mixăm bine cu lingura de lemn, Presărăm nucșoara și făina, și batem bine până se formează un aluat moale.
  • Punem aluatul într-un bol mare și uns cu unt, acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm la crescut pentru o oră, până se dublează în dimensiune. (în jur de o oră)
  • Amestecăm zahărul și scorțișoara peste care adăugăm untul topit. Împărțim și rulăm aluatul. Apoi, îl punem, din nou, la crescut pentru aproximativ o oră, până se dublează.
  • Preîncălzim cuptorul. Când rulourile au crescut, le punem la copt pentru 25 de minute, apoi le lăsăm să se răcească.
  • În timp ce rulourile se răcesc, pregătim glazura. Amestecăm ingredientele impreună. Dacă este nevoie, adăugăm mai mult zahăr pentru o textură mai groasă.
  • Se toarnă glazura peste rulouri. Poftă bună!
  • Urmeaza reteta de rulouri pas cu pas si nu vei de gres!
reteta rulouri

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne