Rețetă rulouri cu cireșe și scorțișoară de post

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 1 cană lapte (non-lactat)
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 3 linguri zahăr granulat
  • ¼ cană sirop de arțar
  • 1 vârf de cuțit sare
  • 1 cană jumătate făină integrală de grâu
  • 1 cană jumătate făină albă

Pentru umplere:

  • 1 linguriță sirop de arțar
  • 1 cană de vișine proaspete tăiate și tocate
  • ¾ cană zahăr brun
  • 1 lingură de scorțișoară măcinată
  • ¼ lingură de nucșoară măcinată

Pentru glazură:

  • 2 căni zahăr pudră
  • 2-3 linguri lapte de migdale
  • ¼ lingură extract de vanilie

PAȘI:

Urmeaza pas cu pas rețeta. Rulousi cu cireșe poți face astfel:

  • În bolul unui mixer amestecăm laptele, drojdia proaspătă Secretul Bunicii și zahărul granulat. Lăsăm 5-10 minute pentru ca drojdia să se activeze.
  • Adăugăm siropul de arțar, sarea și făinele. Amestecăm bine, pentru a integra toată făină în aluatu. De asemenea, putem folosi mixerul pentru a combina mai bine aluatul.
  • Dacă aluatul este prea lipicios, adăugăm câteva linguri de făină. Aluatul rezultat îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm la loc cald pentru cel puțin o oră, să se ridice.
  • În timp ce aluatul crește, pregătim umplutura. Amestecăm toate ingredientele într-un bol mic și ungem o tigaie rotundă.
  • După ce aluatul a crescut, presărăm puțină făină pe masa de lucru și întindem, cu grijă, aluatul într-un dreptunghi.
  • Întindem amestecul de umplutură uniform pe aluat și începem să-l rulăm în lungime. Îl feliem pentru a crea rulourile, în tavă. Acoperim cu un prosop și lăsăm să se ridice din nou timp de o oră.
  • Preîncălzim cuptorul la 200 grade, în timp ce rulourile cresc.
  • Le coacem timp de 20 de minute, până se rumenesc. Le lăsăm 10 minute să se răcească, timp în care preparăm glazura.
  • Batem împreună ingredientele până devine un conținut neted. Turnăm pe deasurpa rulourilor și le servim imediat!
  • Cu aceasta rețetă de rulouri nu vei de greș! Poftă bună!
reteta rulouri

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne